Aral-k-Ocak.png

Değerli Meslektaşlarımız,
Bu yıl Ulusal Biyokimya Kongresi'ni 19 - 23 Eylül 2017 tarihinde, Erzurumlu hocalarımızın ve meslektaşlarımızın desteğiyle Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Kurtuluş Savaşı'mızın temellerinin atıldığı bir başka kentimizde,  Erzurum'da yapmayı kararlaştırdık.

Erzurum.png

Erzurum'da ilk kez yapacağımız ulusal kongremizin bilimsel - sosyal açıdan zengin, beklentileri karşılayan, hoş bir toplantı olacağını umuyor ve sizleri Anadolu'muzun güzel tarihi kenti Erzurum'a davet ediyoruz.
Dr. Doğan Yücel (TBD Başkanı)
Yönetim Kurulu adına

Türk Biyokimya Derneği İzmir Şubesi, 22 Mart 2017'de İzmir'de İnsülin Direnci Sempozyumu düzenliyor!
‘İNSÜLİN DİRENCİ’nde GELİŞMELER - Son yılların araştırmaları laboratuvar ve kliniğe nasıl yansıyor?’ başlıklı sempozyumun programında konuya klinik ve laboratuvar yaklaşımlı konferanslar, poster ve sözlü bildiriler, Sağlık Bakanlığı ve ilgili dernek temsilcilerinin katıldığı bir panel ve Diyetisyen Taylan Kümeli'nin konuşmacı olduğu bir Halk Konferansı bulunmakta... Sempozyumda poster / sözlü bildiri olarak sunulan tüm bildiriler, SCI-Expanded kapsamında indekslenen Turkish Journal of Biochemistry’nin özel ekinde yayımlanacak.
TBD’nin bilimsel ve organizasyonel alt yapısı ve Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek sempozyuma, başta laboratuvar-endokrin-metabolizma uzmanları olmak üzere asistan, uzman ve öğretim üyesi meslektaşlarımızı, ve sağlık alanındaki üniversite öğrencilerini bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Poster.jpg

Öğrencilerimize ve genç meslektaşlarımıza çağrı!
FEBS Kongresi'nin iptali sonrası FEBS yönetimiyle TBD'nin yaptığı görüşmeler sonucunda, 2017 yılı içinde kullanılmak üzere,  öğrencilerimizin  ve genç meslektaşlarımızın FEBS Advanced Course'larına katılmaları  ve FEBS Fellowship'lerine başvurmaları için 40 000 Euro'luk bir ek ödenek ayrıldı.  Öğrencilerimizin ve genç meslektaşlarımızın bu fondan yararlanabilmeleri için FEBS Advanced Course 2017 programını ve FEBS Fellowships programını incelemelerini ve doğrudan başvurmalarını önemle hatırlatıyoruz. Ayrıca, Advanced Course düzenlemek isteyen meslektaşlarımız da genel kurallara buradan  ulaşabilirler (2018 yılı içinde Advanced Course düzenleme için son başvuru tarihi: 1 Mart 2017). Konuyla ilgili sorularınız için TBD FEBS temsilcimiz Prof. Dr. Ferhan Sağın'la () iletişime geçebilirsiniz.

febs.png

merve.png

Genç meslektaşımız Dr. Merve Sibel Güngören'den yeni bir başarı!

EFLM Promotion and Publication Çalışma Grubu'na önce 'corresponding member' olarak giren, gösterdiği çalışmalarla kısa sürede asil üyeliğe seçilen genç meslektaşımız Dr. Merve Sibel Güngören şimdi de, EFLM yönetimi tarafından bu çalışma grubunun başkanlığına atandı.
Gösterdiği bu büyük başarısı için genç meslektaşımızı kutluyor, ülkemiz ve derneğimiz açısından çok değerli olan bu görevde başarılı olacağına inanıyoruz.

Sedef.png

Üyemiz Prof. Dr. Sedef Yenice, EFLM Hasta Odaklı Laboratuvar Tıbbı Çalışma Grubu'na 'tam üye' olaraj seçildi!

Şu anda IFCC Laboratuvar Yönetimi Komitesi (IFCC C-CLM) başkanlığını yürütmekte olan Prof. Dr. Sedef Yenice, EFLM Hasta Odaklı Laboratuvar Tıbbı Çalışma Grubu'na (EFLM WG-PFLM) tam üye olarak seçildi.
Değerli Hocamızı kutluyor, ülkemiz ve derneğimiz adına bu çalışma grubuna da büyük katkı sağlayacağına inanıyor, kendisine başarılar diliyoruz.

Hemostaz: Klinik ve Laboratuvar toplantısı!

TBD'nin, Siemens'in katkılarıyla düzenlediği 'Hemostaz: Klinik ve Laboratuvar' toplantısı 8 Mart 2017'de, ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleşecek. Toplantıyla ilgili diğer bilgileri yakında duyuracağız.

TBD-IVD firma toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti!

IVD firmalarıyla sektörün durumunun ve geleceğinin tartışıldığı TBD-IVD firma toplantısı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesisleri'nde TBD yöneticileri ve 40'ın üzerinde firma temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Dernek başkanımız Doç. Dr. Doğan Yücel ve Prof. Dr. Gülnur Andican'ın kısa konuşmalarıyla başlayan toplantı, karşılıklı görüş paylaşımlarıyla sıcak bir havada devam etti.

I-VD.png

Arzu.png

Prof. Dr. Arzu Seven'i sevgiyle ve özlemle andık!

TBD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD'nın Prof. Dr. Arzu Seven adına ortaklaşa düzenlediği  "Diyabette Güncel Yaklaşımlar" anma töreni- sempozyum ve akşam yemeği İ.Ü Baltalimanı Tesisleri'nde, 2 Şubat 2017'de gerçekleşti. Arzu Hoca'nın hayatının, dost-öğretim üyesi-anne-eş olarak tüm yanlarının ve hoş anılarının paylaşıldığı, ayrıca diyabetle ilgili güncel bilimsel konuşmaların  yapıldığı toplantıya 100'e yakın meslektaşımız katıldı.